Töklé: - sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütobe egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihulni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Vajsör: - 8 dl tej - 2 dkg vaj - 8 kávéskanál cukor - fahéj, vaníliás cukor
Tedd egy serpenyőbe a vajat, forrósítsd fel, tegyél bele 8 kávéskanál cukrot és pirítsd meg. Húzd félre a tűzről és öntsd bele a tejet. Tedd bele a fahéjat (1 kiskanál) és a vaníliás cukrot (1 zacskó). Forrald föl!
Sav-a-júj cukor: - egy kis csepp tej - 1 kiskanál cukor - 4 csepp citrom
Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki!
Varázsturmix: -1 banán -tej
Turmixold össze!
Barnasüti:
-7 dkg vaj -15 dkg cukor -25 dkg liszt -1 sütőpor -4 dkg kakaó -3 dl tej -2 kanál tejföl
Az egészet egybeöntjük és megkeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük. Ha kész, meg lehet kenni egy kicsi lekvárral.
Házimanó-süti:
- 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojás - 30 dkg liszt - 1 sütőpor(20g) - 5 dkg darált dió - málnalekvár - só
A cukrot vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Boszorkánykoktél
- tej - cukor - 1 vaníliarúd - tejszínhab - fahéj
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve - 10 dkg mazsola - 10 dkg dió durvára vágva - 1 kocka Ráma - 2 egész tojás - 20 dkg kristálycukor - 3 evőkanál kakaó - minyonpapír
A kekszet, diót, mazsolát összekeverjük. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát felrakjuk a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó étvágyat!
Mrs Weasley sütije:
- 100 g liszt - 1/2 csomag sütőpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darált dió - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojás - 1 evőkanál kakaó - kicsi tej
Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki, és süsd meg!
Ghúl-koktél:
- málnaszörp - Bolero áfonyás italpor - víz - jégkocka
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsünk fel vízzel, és dobjunk bele a jégkockákkal. Bár tényleg hasonlít a vérhez, azért finomabb!
Bűbájkoktél:
- 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vanílás cukor - tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Vajsör:
- 20 gramm vaj - 2 evőkanál cukor - fél liter tej - fahéj
A vajban megpirítom a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, felengedem fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve habzásig forralom, majd őrölt fahéjjal ízesítem.
Zabpehely:
- egy csésze zabpehely - fél csésze tej - pirított mandula (ízlés szerint) - aszalt sárgabarack (ízlés szerint) - mazsola - méz
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfőzök, csipet sót szórok rá, majd fél csésze tejjel sűrűre főzöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és manduladarabokkal.
Szilvaszósz:
- 10-12 érett szilva - cukor - fél csésze vörösbor - fahéj
A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evőkanál cukrot pirítok. Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az alkoholtartalom a főzés során elpárolog). Őrölt fahéjat szórok rá, ha szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé, vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
|