Tkl: - sttk - mz - almal vagy tej - rlt szerecsendi vagy fahj
Vgj kett egy tkt, tvoltsd el a magokat. A vgsi fellettel lefele tedd a stobe egy stopaprral kiblelt tepsibe. 180 fokon ssd kb. flrt-rt. Mikor evshez elg puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejt, hagyd kihulni. Majd botmixerrel ppestsd. zls szerint mzet, almalevet vagy tejet adhatsz hozz. Egy kis rlt szerecsendi vagy fahj is nagyon jl feldobja!
Vajsr: - 8 dl tej - 2 dkg vaj - 8 kvskanl cukor - fahj, vanlis cukor
Tedd egy serpenybe a vajat, forrstsd fel, tegyl bele 8 kvskanl cukrot s pirtsd meg. Hzd flre a tzrl s ntsd bele a tejet. Tedd bele a fahjat (1 kiskanl) s a vanlis cukrot (1 zacsk). Forrald fl!
Sav-a-jj cukor: - egy kis csepp tej - 1 kiskanl cukor - 4 csepp citrom
Tedd a serpenybe a cukrot, a citromot s a tejet! Pirtsd meg egy kiskanllal igazgatva (hogy ne folyjon szt!) Ha ksz, vilgosbarna szn lesz. Htsd ki!
Varzsturmix: -1 bann -tej
Turmixold ssze!
Barnasti:
-7 dkg vaj -15 dkg cukor -25 dkg liszt -1 stpor -4 dkg kaka -3 dl tej -2 kanl tejfl
Az egszet egybentjk s megkeverjk. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk s megstjk. Ha ksz, meg lehet kenni egy kicsi lekvrral.
Hziman-sti:
- 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojs - 30 dkg liszt - 1 stpor(20g) - 5 dkg darlt di - mlnalekvr - s
A cukrot vajjal s a tojssrgkkal habosra keverjk, hozzadjuk a lisztet, a dit, a stport, s a csipet st, s vgl hozzkeverjk a kemny habb vert tojsfehrjket. Kiskanl vagy nyomzsk segtsgvel apr halmokat rakunk egymstl tvolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon srgsra stjk. A kihlt stiket mlnalekvrral sszeragasztjuk.
Boszorknykoktl
- tej - cukor - 1 vanliard - tejsznhab - fahj
A cukrot beletesszk egy ednybe, s lass tzn hagyjuk karamellizldni. Ekkor felntjk a hideg tejjel, s addig kavarjuk, amg fel nem olvad a karamell. A vanliarudat flbevgjuk, s kikaparjuk a belsejt, majd a hjval egytt belefzzk az italba. Pr perc fzs utn levesszk a tzrl, bgrkbe ntjk, a tetejre tejsznhabot tesznk, s megszrjuk fahjjal.
Boszorknysti:
- 30 dkg hztartsi keksz sszetrve - 10 dkg mazsola - 10 dkg di durvra vgva - 1 kocka Rma - 2 egsz tojs - 20 dkg kristlycukor - 3 evkanl kaka - minyonpapr
A kekszet, dit, mazsolt sszekeverjk. Aztn egy msik ednyben a Rmt felolvasztjuk, majd belekeverjk a cukrot s a kakat. Az gy elkszlt masszt felrakjuk a tzre s belerakjuk a tojsokat. Csak kis ideig kell fzni, aztn levesszk, s az egszet rntjk az elejn sszekevert "kekszre". Vgl kanllal rakjuk minyonpaprokba. J tvgyat!
Mrs Weasley stije:
- 100 g liszt - 1/2 csomag stpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darlt di - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojs - 1 evkanl kaka - kicsi tej
Keverd ssze a hozzvalkat, nyjtsd ki a tsztt, szaggasd ki, s ssd meg!
Ghl-koktl:
- mlnaszrp - Bolero fonys italpor - vz - jgkocka
A mlnaszrpbl ntsnk a pohr aljba. Keverjk bele az italport. ntsnk fel vzzel, s dobjunk bele a jgkockkkal. Br tnyleg hasonlt a vrhez, azrt finomabb!
Bbjkoktl:
- 3db citrom - mz vagy cukor - 1 bann - 3 kivi - 1 narancs - vanls cukor - tejsznhab
A gymlcsket meghmozzuk, s kis darabokra szeljk, majd kb. hrom teskanl cukorral vagy mzzel egytt sszeturmixoljuk. A ksz turmixot meghintjk vanlis cukorral s tejsznhabot tesznk a tetejre. Nagyon finom magban is, de ajnlatos keksszel vagy pisktval fogyasztani.
Vajsr:
- 20 gramm vaj - 2 evkanl cukor - fl liter tej - fahj
A vajban megpirtom a kt evkanl cukrot, majd mikor mr a cukor barnra pirult, felengedem fl liter forr tejjel. llandan kevergetve habzsig forralom, majd rlt fahjjal zestem.
Zabpehely:
- egy cssze zabpehely - fl cssze tej - pirtott mandula (zls szerint) - aszalt srgabarack (zls szerint) - mazsola - mz
Egy cssze zabpelyhet kt cssze vzben felfzk, csipet st szrok r, majd fl cssze tejjel srre fzm. zls szerint cukorral, mzzel destem, majd meghintem aprra vgott aszalt srgabarack- s manduladarabokkal.
Szilvaszsz:
- 10-12 rett szilva - cukor - fl cssze vrsbor - fahj
A szilvt kimagozom. Egy lbosban kt evkanl cukrot pirtok. Amikor mr szp barna szne van, beleteszem a magozott szilvt. Pr percig prolom, majd felntm fl cssze vrsborral (az alkoholtartalom a fzs sorn elprolog). rlt fahjat szrok r, ha szksges, mzzel zestem. Ezutn sszeturmixolom. Slt hsok mell, vagy szilvsgombc nteteknt kivl.
|